3 ian. 2016

Puiul si coada

Au trecut sarbatorile 2015. De maine incepem din nou munca. Si pentru ca e ultima zi de vacanta, multi au ales sa iasa la mall pentru a lua masa de la servire rapida, satuli probabil de toate porcarelele traditionale. Speriata de perspectiva unei saptamani pline, am decis sa incerc o iesire la cafea si mancare rapida inainte de marele ger si marea ninsoare din seara asta. Cea mai neinspirata alegere sa merg catre mall. Inteleg dorinta de a lua niste aer si de a vedea lumina zilei, dar totusi puteam sa aleg un loc mai putin populat, mai aerisit si cu mai putine optiuni. Da, multitudinea de optiuni ne fac sa alegem de fiecare data mall-urile. A, si placerea de a parca intr-o parcare acoperita, dar in care frigul tot te imbratiseaza. 
Dar la mall era si jumatate din populatia capitalei. Era o coada infernala la puiul american... Mi-a adus aminte ca acum vreo 26 de ani stateam in frig la coada la carnea proaspat venita la macelarie. Speram sa ne ajunga si noua atunci o bucata de carne. Acum siguranta ca ajunge exista. Ce trai usor avem noi in zilele noastre? 
Apoi mai stai la rand pentru scaunul pe care sa consumi mancarea in fuga...  Si multitudinea de tineri care ocupa locurile din dorinta de a pierde un pic vremea dupa ce au mancat. Pentru ei conceptul de fast-food este confundat cu cel de restaurant. Cred ca aceasta concluzie trebuie dezvoltata un pic cu o alta ocazie.  In fine, toata nebunia asta pentru o ultima zi de vacanta. 
Nu stiu altii cum sunt, dar in general imi place sa aleg locuri unde nu se duce multa lume. Astazi am crezut ca voi alege totusi ceva diferit, dar am gresit. Se pare ca uneori alegerile noastre sunt asa de mult in comun cu ale celorlalti incat incep sa ma simt parte din masa. 
Periculos comportamentul acesta de turma: oamenii cu acelasi comportament sunt foarte usor de manipulat. Si de cele mai multe ori nevoia primara de hrana si mirosul imbietor ne fac sa alegem aceleasi lucruri. Va imaginati ce se va intampla in cazul unei calamitati cu toti acesti oameni care aleg sa stea la coada pentru aceleasi alegeri? 
Puiul, cafeaua, burgerul si multe alte brand-uri ne sunt oferite si toata lumea le ia ca fiind vitale... in curand o sa uitam ce ne place... 

Niciun comentariu: