5 ian. 2016

Oameni puternici si oameni frumosi

Am crezut mult timp ca oamenii puternici sunt cei care nu se pierd niciodata cu firea. Am fost extrem de dezamagita sa constat ca si cei puternici se pierd cu firea.  
Oamenii puternici sunt cei care nu tipa, care nu ridica tonul, care nu te umilesc cand ai gresit si care incearca sa ii trateze pe toti ca egali. Cred ca pana si acestia se pot incurca in lucrurile minore ale vietii, dar raman fermi pe pozitia lor umana. Si pana la urma uman esti cand te porti frumos cu semenii tai si cu alte fiinte indiferent de starea ta. 
Poate intr-o zi provocarea sunt niste sireturi. Apropo de asta, chiar nu inteleg de ce fac producatorii de incaltaminte incaltari cu sireturi pentru copii. Ariciul este cel mai practic mod de a depasi o perioada de multiple lucruri interesante de invatat sau descoperit. Nu trebuie sa inveti cum sa faci nodul la incaltari cand te dezvolti ca om. Mai intai sa inveti sa te ridici cu zambetul pe fata de pe jos si apoi sa legi sireturile.
Apoi puternic inseamna puterea de a spune ce gandesti. Uneori atrage reactii negative sau repercursiuni, dar macar iti sustii punctul de vedere. Ador oamenii puternici care stiu sa isi sustina punctul de vedere. O dezbatere iti starneste mereu pofta de viata. O blazare in nefericirea obedientei te face sa uiti ce poti face cu mintea si corpul tau. Uiti ca ai si tu o conditie umana si ca mintea ta poate procesa aceeasi situatie usor diferit si merita sa iti sustii punctul de vedere. 
Si da, oamenii puternici si destepti stiu sa rada de sine si sa se copilareasca. Si se simt bine cu sine. 
Am concluzionat ca pentru a fi cu adevarat puternic trebuie sa stii sa plangi, sa iti ceri scuze, sa accepti ca ai gresit sau pierdut, sa te consider mic in raport cu tot ce te inconjoara, dar sigur pe tine. Si abia atunci am vazut cat de multi oameni puternici si frumosi exista in jurul meu.




Niciun comentariu: