13 iun. 2010

It's complicated 2009

Este complicat pentru ca asa este. Viata este intr-adevar complicata. Relatiile dintre oameni sunt la fel de complexe cum sunt si cei care le formeaza.
Jake si Jane divorteaza dupa douazeci de ani de casnicie si trei copii. Iar dupa inca zece ani petrecuti urandu-se si fiecare incercand, intr-un fel sau altul, sa isi refaca viata, speriati inainte de toate de ideea de a imbatrani singuri, se regasesc la un pahar de vin, dezinhibati. Si descopera ca se iubesc in continuare. Dar el o parasise pe ea pentru una mai tanara cu care era acum insurat. Iar ea a incercat sa isi refaca viata ordonandu-si cariera si neacceptand asa usor un inlocuitor. Dar sotul revine in viata ei si acum ea este amanta sotului adulterin. E complicat...
Ce mi se pare insa foarte dragut si foarte uman in toata povestea este ca in final Jane realizeaza ca nu il mai dorea de fapt pe fostul sot inapoi, ca era doar o obsesie pentru ca il pierduse intr-un mod umilitor. Si daca stau sa analizez multe lucruri pe care ni le dorim si ajungem sa nu le mai vrem dupa ce le primim sau dobandim, cred ca este ceva uman. 
Asa ca viata ar fi mai simpla daca am trece mai usor si cu mai putin orgoliu peste anumite situatii. In felul asta o relatie terminata este o relatie terminata, unilateral sau bilateral, iar un obiect pe care ni-l dorim foarte, foarte tare s-ar putea sa nu fie tocmai ceva ce ne dorim sau de care avem nevoie.
Deci ganditi-va bine daca chiar mai aveti loc in viata voastra de orice dupa care tanjiti in aparenta. 
It's complicated, let's make it SIMPLE!

Niciun comentariu: