14 iun. 2010

viata in trafic

Cred ca ne plictisim teribil daca nu reusim sa ne concentram asupra lucrurilor cu adevarat importante din viata noastra. Si cred ca ar trebui sa luam in seama ceea ce conteaza si mai putin ceea ce e trecator.
Este fascinant cum oamenii conduc pana la birou si isi fac o multime de nervi din cauza traficului, dar nu stiu sa aleaga o varianta mai simpla. Viata lor ar fi mai simpla daca ar locui mai aproape de birou si daca pe vremea aceasta superba ar merge pe jos spre si de la munca.
Mersul cu masina nu poate fi substituit in Romania de mijloacele de transport in comun pentru ca nu ajung la timp si nu respecta un program. Aceasta situatie persista la noi in timp ce in toate tarile invecinate oamenii reusesc sa ajunga la munca cu mijloace de transport in comun.
Ne concentram astfel minim o ora din viata asupra unor lucruri cum ar fi semne, semafoare, soferul din dreapta, soferul din stanga, soferul din spate, masina din fata si gropile de pe carosabil. Nu putem sa respectam o traiectorie si o viteza constanta pentru ca drumurile noastre nu sunt nici macar marcate cum trebuie. Iar in timpul pe care il petrecem in trafic am putea sa il petrecem cugetand la lucrurile cu adevarat importante. Mergand pe jos la munca reusesc sa imi limpezesc creierii si sa aduc la viata idei pe care altfel le-as fi reprimat cu un claxon.

Niciun comentariu: