18 iun. 2013

Recunoasterea frumusetii

Cumva in adancul sufletului nostru simtim frumusetea de la cei care ne inconjoara. Si trebuie sa spun ca ne plac inconstient numai anumiti oameni sau anumite lucruri. Este chiar surprinzator ca nu ne exprimam asta intr-un mod ce poate fi explicat. Am incercat sa pun asta cumva in cuvinte si problema ramane ca nu prea stim ce sa alegem din vastele simtiri. Incercam sa gasim motive unde argumentul este mai mult de ordin sentimental. Am invatat ca sunt trei stadii ale analizei operei de arta: primul este recunoasterea superficiala, al doilea se bazeaza pe interpretare si al treilea se refera la legatura intre cunostintele noastre cu tema si sensul pe care il dobandeste astfel opera de arta. Poate ca si noi functionam la fel cand recunoastem frumusetea din jurul nostru. Incercam in primul rand sa conturam subiectul, apoi recunoastem grupul caruia ii apartine si la al treilea nivel contextualizam in baza cunostintelor noastre: frumos sau nu. 
Frumusetea este cumva apropiata de inima noastra, asa ca trebuie sa fie similara cu alegerile pe care le-am facut in trecut. Si frumusetea este inca mai adanca pentru a fi mentionata, notata si exprimata. 
Fie sa gasim cat mai multa si sa judecam in asa fel incat sa ne simtim frumosi si inconjurati de frumusete in fiecare zi!


Niciun comentariu: