22 iun. 2010

vanzatori

Cred ca lumea, cum o stim noi acum oranduita, nu mai functioneaza. Nu inseamna ca daca nu mai avem bani sa o sustinem lumea noastra este in colaps. Asta nu putem vedea noi. De fapt noi cei care nu muncim sau care ne facem ca muncim fiind toti niste vanzatori de nimicuri credem ca lumea e in colaps. Lumea asa cum o stim noi acum este in colaps. Dar realitatea este ca avem nevoie de o criza mondiala pentru a depasi o trecere catre un alt stadiu in evolutia noastra.
Este ciudat cum s-a ajuns aici, dar concluzionand foarte pe scurt situatia, putem spune ca am devenit toti niste vanzatori. Si asta s-a intamplat pentru ca proaspetii afaceristi si-au dat seama ca ideea lor nu este asa buna sau usor-vandabila si ca au nevoie de un vanzator. Si astfel s-au infiintat account managerii, brand managerii si alte tipuri de manageri care sunt de fapt niste salesmani (vanzatori, pe romaneste). Astfel, lumea a angajat niste oameni sa le vanda "zarzavaturile". Dar nu si-a dat seama ca de fapt problema mai grava este alta: producem mult mai mult decat putem consuma. 
Eu cred ca in viitor ne trebuie o perioada de hoinarit. Dincolo de zidurile cetatii noastre exista o ordine nederanjata a naturii si care functioneaza. Este momentul sa revenim la acea ordine.

Niciun comentariu: